donderdag 28 oktober 2010

Champignons in de klas.

We kweken met de 5de klas champignons.
Iedereen in de klas heeft een taak: compost met dekaarde bedekken, water geven, controleren van de groei, oogsten, wegen, verpakken, kassa bijhouden,...



Binnenkort maken we enkele gerechtjes klaar met onze champignons. Wat dacht je van 'toast champignon' of 'gevulde champignon' en onze superlekkere 'Olko's champignonroomsoep'?
Voor het recept van onze soep zijn we Mandy en haar papa heel dankbaar, zij maakten onderstaand recept speciaal voor ons:

OLKO'S champignonroomsoep
Ingrediƫnten
25gr verse hoeveboter
100g wild versnijdsel
5l water of bouillon
2 jeneverbessen
50cl room
1kg champignons uit het 5de lj
3 dikke aardappelen
1 bosje peterselie
Bereiding
Wild versnijdsel aanstoven samen met de helft van de paddenstoelen, de aardappelen en het water of de bouillon. De geplette jeneverbessen, peper en zout toevoegen.
Laat 10 min koken.
De bouillon mixen.
Afwerken met de room en gehakte peterselie.
Proeven en op smaak brengen met peper en zout.

SMAKELIJK !!!!!!!!!!!!!!!

1 opmerking:

  1. Zal die soep ook eens maken. Het ziet er echt heerlijk uit. Groetjes meester Arend

    BeantwoordenVerwijderen